Vlada sljedeće sedmice o zahtjevima iz GRAS-a

Radiosarajevo.ba
Vlada sljedeće sedmice o zahtjevima iz GRAS-a

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo kazao je da će se Vlada Kantona Sarajevo najvjerovatnije početkom iduće sedmice izjasniti o zahtjevima menadžmenta i uprave preduzeća GRAS za stabilizaciju ovog preduzeća.

Vladi KS-a kako je istakao Bubica niko ne može naređivati i govoriti šta treba da radi jer ona polaže račun Skupštini Kantona Sarajevo, a ne menadžmentu GRAS-a.

"Dobio sam njihove zahtjeve i ne mogu unaprijed govoriti o tome šta će Vlada odlučiti. Traže da razliku cijena mjesečnih kupona plati Vlada KS-a, a s obzirom da u budžetu KS-a nema dodatnih sredstava za povećanje cijena prevoza onda bi tu razliku od 53 do 115 maraka plaćali građani.

Isto bi bilo sa penzionerskim kuponima koji su 14 KM, a razliku od 14 do 53 KM, odnosno 39 maraka plaćali bi penzioneri. Na ovaj način bi prisilili penzionere da sjede kod kuće i primire se dok se GRAS ne oporavi", istakao je Bubica, javlja Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak