Vlada nastavlja sa radom do kraja mandata?

Radiosarajevo.ba
Vlada nastavlja sa radom do kraja mandata?


Vlada Kantona Sarajevo s premijerom Fikretom Musićem na čelu, kako sada stvari stoje, nastavit će raditi do kraja mandata 2014. godine,  piše Dnevni avaz.

Podsjećamo, 21. septembra većina poslanika izglasala je nepovjerenje Vladi te je podržala zahtjev za smjenu sarajevske vlasti na čelu s premijerom.

Još uvijek nije održana sjednica Kolegija na kojoj bi se razgovaralo o terminu zakazivanja sjednice Skupštine i izjašnjavanju o kadidatima za mandatara, rekla je za Avaz Mirjana Malić, predsjedavajuća Skupštine KS.

Kako piše ovaj list već se raspala većina od 18 poslanika sa SDA na čelu u Skupštini Kantona Sarajevo, koji su 21. septembra izglasali nepovjerenje Musićevoj vladi.

U Skupštini, navodno, kruži spisak na koji se potpisuju poslanici koji će glasati za ostanak trenutne Vlade KS.

Prema informacijama Avaza, na tom spisku će se naći potpisi 21 poslanika iz SDP-a, Saveza za bolju budućnost BiH, Naše stranke i SBiH, što će biti neupitna većina u Skupštini koja će podržavati Vladu do kraja mandata.

Klub poslanika SDP-a rukovodstvu Skupštine, uvažavajući propisane procedure, poslao je ime Fikreta Musića kao kandidata te stranke za mandatara. Nakon što prijedlog izglasa skupštinska većina, Musić će imati petnaestak dana da predloži sastav Vlade u kojem će, po pisanju Avaza, ostati sadašnji ministri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak