Vlada KS protiv rektora Muharema Avdispahića

Radiosarajevo.ba
Vlada KS protiv rektora Muharema Avdispahića

Vlada Kantona Sarajevo danas je na sjednici iskazala protivljenje imenovanju rektora Javne ustanove Univerzitet u Sarajevu.

Muharem Avdispahić novi rektor

Vlada je zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS da nastavi svoje aktivnosti na proceduri razrješenja dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora ove javne ustanove

Informaciju Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih, u vezi sa nezakonitim imenovanjem, prihvatili su i proslijedili Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo radi utvrđivanja elemenata zloupotrebe položaja i ovlaštenja nezakonito imenovanog rektora Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Muharema Avdispahića.

„Vlada polazi od stava da je imenovanjem Avdispahića od strane Senata Univerziteta došlo do grubog kršenja Odluke Vlade Kantona Sarajevo, te izražava bojazan i sumnju u dalji zakoniti rad Univerziteta u Sarajevu na čelu sa nezakonito izabranim rektorom čije će nezakonito postavljanje proizvesti nesagledive posljedice po studente Univarziteta u Sarajevu, kao npr. potpisivanja diploma diplomantima i magistrantima čija će validnost time biti upitna“, saopćeno je iz Vlade, nakon danas održane sjednice.

Vlada je danas, također, odobrila novo upošljavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i to za 50 policijskih službenika u činu "policajac" i za 17 službenika u činu "mlađi inspektor".

Takođe, odobreno je popunjavanje upražnjenih mjesta državnih službenika i namještenika u MUP-u KS kako bi ovo ministarstvo bilo osposobljeno i opremljeno da naredne godine pruži potpunu i brzu uslugu građanima Kantona prilikom izdavanja novih ličnih karata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak