Vlada KS: Pare za ZOI '84 planirane u Budžetu, ali...

Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Pare za ZOI '84 planirane u Budžetu, ali...

Vlada Kantona Sarajevo raspravljala je danas o aktuelnim dešavanjima u KJP ZOI’84 gdje je istaknuto da je i prije podnošenja izvještaja o poslovanju ovoga preduzeća za proteklu godinu i spoznaje o njegovim višemilionskim gubicima, planirala u Budžetu za ovu godinu 2,5 miliona KM.

Radnici ZOI '84: Izađite, pobijte nas (VIDEO) 

Od toga je  600.000,00  KM već realizirano, a preostalih 1,9 miliona KM bi se obezbijedilo po donošenju Odluke o kreditnom zaduženju, koju je Vlada ponovno uputila prema Skupštini Kantona Sarajevo.

Vlada je već ranije razmatrala Sanacioni program ponuđen od uprave preduzeća te pripremila rješenja za nekoliko aktuelnih problema.

Tu se misli na regulisanje pitanja i odnosa ovog preduzeća sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo i  KJKP Toplane te  plaćanja fakture za isporučenu električnu energiju, u sveukupnom iznosu od 1.550.000,00 KM.

Dalje usvajanje Sanacionog programa u potpunosti zavisi od realne procjene kolaterala  ponuđenog od ZOI-a prema poslovnim bankama u svrhu dobijanja potrebnih kreditnih sredstava.

Iz ministarstava privrede i finansija uputili su potrebne instrukcije te razgovarali sa upravom preduzeća i predstavnicima poslovnih banaka oko mogućeg zaduženja, te o potrebnoj podršci koja se treba obezbijediti za otplatu kredita, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak