Vlada KS odustaje od poskupljenja grijanja

Radiosarajevo.ba
Vlada KS odustaje od poskupljenja grijanja

Vlada Kantona Sarajevo odustala je od poskupljenja grijanja.. Takva odluka, kako je za Avaz.ba rečeno u vrhu Vlade, donesena je nakon energične reakcije javnosti koja je ustala protiv povećanja cijena ovog energenta za 23 posto Sarajlijama koji se griju putem Toplana. 

Prema informacijama, iako su ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović i premijer Suad Zeljković najavljivali definitivno poskupljenje, očito pod pritiskom javnosti na kraju je ipak odlučeno da se od toga odustane. 

Resorni ministar jučer je za Avaz.ba rekao da je uradio ono što je bio njegov dio posla. 

"U naredna dva dana napravit ću opservaciju o svemu u vezi s grijanjem. Pismeno ću se očitovati o mojoj objektivnoj odgovornosti za stanje u toj oblasti", rekao je Petrović.

Da se odustalo od poskupljenja, potvrdila je i jučerašnja reakcija ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Muamera Bandića kada smo ga pitali je li napravljen socijalni program koji bi najugroženije građane zaštitio od poskupljenja. Bandić je samo kratko kazao da o tome ne može ništa reći. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak