Vlada KS odobrila dodatni upis u Drugu gimnaziju

Radiosarajevo.ba
Vlada KS odobrila dodatni upis u Drugu gimnaziju

Zbog velikog broja prijavljenih učenika u Drugu gimnaziju u Sarajevu, i to onih koji su u osnovnim školama ostvarili najbolje uspjehe, ova škola zatražila je proširenje broja učenika koje može upisati u školskoj 2012/2013. godini. 

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, odobren je upis po šest učenika u šest odjeljenja nacionalnog programa i upis u dodatno odjeljenje IB mature Middle Years Program sa 18 učenika.

Opširnije o sarajevskoj Drugoj gimnaziji pročitajte ovdje

Novi dekani na Ekonomiji i Šumarstvu

Vlada je danas dala svoju saglasnost da se prof.dr Željko Šain imenuje za dekana JU Ekonomski fakultet u Sarajevu, kao i saglasnost na imenovanje prof. dr. Mirze Dautbašića za dekana JU Šumarski fakultet u Sarajevu. Imenovanaa su i dva nova direktora škola - profesorica kulture življenja Jasna Nikšić dobila je saglasnost Vlade na imenovanje za direktoricu Osnovne škole "Velešićki heroji", dok je za direktora Srednjoškolskog centra u Vogošći imenovan Selmo Lakota.

Takođe,  Vlada je razriješila članove upravnih i nadzornih odbora na 28 visokoškolskih ustanova i instituta zbog isteka mandata,  imenovala nove članove tamo gdje su okončane procedure javnog konkursa, a na preostala upražnjena mjesta sačekaće se okončanje procedura izbora, saopćeno je iz press službe KS.

O cijeni master studija na FPN 

Vlada je donijela odluku kojom se utvrđuje cijena od 4.000 KM za interdisciplinarne /multidisciplinarne master studije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u trajanju od jedne godine za studente koji su studirali po predbolonjskom sistemu studiranja i to za studije "Europske integracije", "Porodica i društvo", "Djeca i mladi u sukobu sa zakonom", "Komunikologija" i "Nacionalna sigurnost i demokratsko društvo" koji će biti organizirani na pet  odsjeka ovog fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak