Vlada KS: 'Javni prevoz mora proraditi'

Radiosarajevo.ba
Vlada KS: 'Javni prevoz mora proraditi'


Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je završena petnaestak minuta do 23 sata, nakon duge i burne rasprave, poslanici su podržali Zaključak u kojem se nalaže da KJKP GRAS ujutro u četiri sata uspostavi javni gradski prevoz na području Kantona Sarajevo.

Pomenuti zaključci će biti predati Muberi Begić-Žigi, v.d. direktorici GRAS-a i Izetu Hormanu, predsjedniku Nadzornog odbora ovog preduzeća koji bi te zaključke trebali prenijeti radnicima.

Skupština Kantona Sarajevo će, ako saobraćaj ne bude uspostavljen, zasjedati u srijedu 10. aprila i odlučiti o daljem djelovanju.

Suad Zeljković, premijer Kantona, je imenovao pojedince koji su među odgovornijim za obustavu rada. Konkretno, premijer je 'uperio prstom' u Adnana Himzaniju, predsjednika Sindikata komunalne privrede u GRAS-u, koji je prisustvovao sjednici, ali se nije obraćao zastupnicima.

Zeljković je istakao da je u prošlom štrajku dao obećanja koja su ispunjena, ali da su radnici nisu ispoštovali dogovoreno.

"Jednom kad izgubite povjerenje nećete biti u prilici da ga vratite, molim vas nemojte to raditi", rekao je Zeljković i optužio pojedince u GRAS-u da žele srušiti Vladu.

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja KS, istakao je kako je na sebe navukao gnjev organizatora obustave rada koji su mu, kako je rekao, prvo poručili da se polije benzinom i zapali, zatim da podnese ostavku, a kasnije su i tražili smjenu Vlade.

On je rekao kako je GRAS u ranijim slučajevima imao podršku građana, ali da to nije slučaj ovaj put, te dodao da će istrajati u borbi s organizatorima štrajka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak