Vlada KS dala saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja

Radiosarajevo.ba
Vlada KS dala saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja

Vlada Kantona Sarajevo (KS) na  danas održanoj 30. sjednici je utvrdila Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Ovim Statutom usklađuje se organizacija i poslovanje Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, propisima donesenim na osnovu ovog zakona, kao i Odlukom o preuzimanju prava i obaveza osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Konačnu Odluku o statutu ove javne ustanove donosi Skupština Kantona Sarajevo.

Vlada je danas donijela Odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju opekarske gline u ležištu Rapailo, općina Ilidža, privrednom društvu Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo kao i zaključak kojim se daje saglasnost na Ugovor o koncesiji za eksploataciju ove mineralne sirovine.

U ime Koncesora ugovor o koncesiji će zaključiti ministar Ministarstva privrede u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

JU Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo današnjim zaključkom Vlade dodjeljuje se na korištenje poslovni prostor u ulici Trg Oteškog bataljona, u stambeno poslovnom objektu O-9, lamela A, prizemlje, Općina Ilidža–Otes, bez plaćanja naknade, na period od dvije godine od dana zaključenja ugovora, saopćeno je iz Pres- službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak