Vlada FBiH podržala privremeni UO Zemaljskog muzeja

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH podržala privremeni UO Zemaljskog muzeja

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno odbila zahtjev o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju privremenog Upravnog odbora Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, koji je podnio advokat iz Sarajeva Emir Hasić, javlja Fena.

Vlada je dala punu podršku aktivnostima privremenog Upravnog odbora Zemaljskog muzeja BiH, na čelu s poznatim bh. redateljem Harisom Pašovićem, koji je prisustvovao današnjoj sjednici.

Federalna vlada i dalje insistira da Zemaljski muzej mora biti otvoren u najkraćem mogućem roku, jer je on vlasništvo svih građana BiH i onih koji žele da vide njegovu impozantnu kolekciju.

Posebno je naglašena činjenica da, u ovom trenutku, postojećim stanjem u Zemaljskom muzeju nisu sigurni nacionalno blago i nacionalni spomenik, što su i objekat Zemaljskog muzeja i zbirka eksponata koju posjeduje, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak