Višesatna čekanja na graničnom prelazu Doljani

Radiosarajevo.ba
Višesatna čekanja na graničnom prelazu Doljani

Ovog jutra se u BiH vozi uz povoljne vremenske uslove, javlja BIHAMK.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418Prozor-Tomislav Grad u blizini Varvare. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno-jednom trakom (u dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac, saobraćaj se za sve kategorije vozila povremeno tokom dana odvija jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Čekanja na granicama

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do dva sata, a na ulazu do 30 minuta. Na graničnom prelazu Orahovlje pri izlazu iz naše zemlje čeka se sat i 20 minuta, a na GP Crveni Grm jedan sat.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

U Kantonu Sarajevo, zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog radova od 8 do 18 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Derviša Numića, Armaganuša, Telali, Osmana Krupalije i Adema Buće, kao i u ulicama Obala Kulina bana, Maršala Tita, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Azize Šaćirbegović i Mustaj pašin mejdan.

Zbog izgradnje objekta na snazi je obustava saobraćaja u ulici Hasana Kikića kod br. 3 u dužini 50m.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak