Vijećnici Naše stranke protiv povećanja plata

Radiosarajevo.ba
Vijećnici Naše stranke protiv povećanja plata


Na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo u četvrtak je usvojen prijedlog o povećanju plata u Opštini Novo Sarajevo. Ova odluka prati već postignuti sporazum opštine sa sindikatom o najvećoj mogućoj osnovici od 315,00KM, saopćeno je iz Naše stranke.

U vrijeme kada se ukidaju fondovi i sredstva za najugroženije kategorije stanovništva, Opštinski odbor i vijećnici Naše stranke Novo Sarajevo, smatraju ovaj prijedlog sramnim i izričito mu se protive.

Za primjenu ove odluke potrebno je obezbijediti dodatnih 430.000,00 KM, kada u budžetu nema novca za osnovne i stvarne potrebe Opštine. Dodatna sredstva koja se izdvajaju za povećanje plata su sredstva građana i građanki Opštine, i smatramo da shodno tome oni jedini trebaju imati korist od tih sredstava, a ne već prevelika administracija.

Naša stranka Novo Sarajevo pozvala je građane i građanke da stupe u kontakt sa svojim predstavnicima u Opštini Novo Sarajevo, i pozovu na odgovornost vijećnice i vijećnike za koje su glasali, a koji su podržali ovaj besramni prijedlog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak