Vidljivost puteva uz riječne tokove smanjena zbog magle

Radiosarajevo.ba
Vidljivost puteva uz riječne tokove smanjena zbog magle

Prema podacima prikupljenim u Informativnom centru BIHAMK-a, na putevima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja i posebnih ograničenja.  

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija,  Jezero-Mrkonjić Grad, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Za danas su u terminu od 09 do 17 sati  najavljeni radovi u tunelu Ivan na dionici M-17 Sarajevo-Konjic, zbog čega će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo). 

Promet vozila na graničnim prelazima  protiče uz obavezna kraća zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak