Veterinarski fakultet: Saradnja sa Zagrebom i Ljubljanom

Radiosarajevo.ba
Veterinarski fakultet: Saradnja sa Zagrebom i Ljubljanom


Delegacija Veterinarskog fakulteta Sarajevo
predvođena dekanom prof. dr Nihadom Fejzićem proteklih dana je posjetila veterinarske fakultete u Ljubljani i Zagrebu, s kojima su potpisani ugovori o saradnji.

Kako je u izjavi za Fenu rekao profesor Fejzić, na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu potpisan je sporazum o saradnji, te je dogovoreno da će ova institucija pomoći Veterinarskom fakultetu Sarajevo u pripremama za EU akreditaciju svojim iskustvima, s obzirom na to da su oni istu proceduru prošli prije nekoliko godina. 

''Razgovorali smo o zajedničkoj saradnji na učešću za EU fondove za naučne projekte iz oblasti sigurnosti hrane, zdravlja  životinja i veterinarskog javnog zdravstva. U Ljubljani smo  potpisali ugovor o saradnji s veterinarskim fakultetom, dogovorili saradnju za zajedničku aplikaciju za Tempus projekt, razmjenu nastavnika'' istakao je Fejzić.

Delegacija Veterinarskog fakulteta Sarajevo tokom posjete kolegama u Zagrebu i Ljubljani vodila je razgovore o učešću studenata njihovih fakulteta u ljetnoj školi koju će sarajevski  fakultet organizovati u Sanskom Mostu.

Nakon posjete Zagrebu i Ljubljani delegacija Veterinarskog fakulteta Sarajevo posjetila je srodne institucije u Bihaću i Sanskom Mostu da bi s istima dogovorila saradnju.

U toku današnjeg dana, po riječima dekana sarajevskog Veterinarskog fakulteta Nihada Fejzića bit će upriličen sastanak s premijerom USK-a i načelnikom Općine Bihać.

Također je planirana i posjeta Veterinarskom zavodu Bihać, gdje će se razgovarati o saradnji i razmjeni iskustava o pitanju dijagnostike, naročito u svjetlu pojave aflatkoksina.

Nakon Bihaća, delegacija sarajevskog Veterinarskog fakulteta posjetit će Sanski Most kako bi potpisala ugovor o saradnji sa srednjom poljoprivrednom i veterinarskom  školom u cilju dogovaranja realizaciju programa međunarodne ljetne škole za studente veterine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak