Veselje, mladost i ljepota: Maturanti iz Livna obilježili krunu srednjoškolskog obrazovanja (FOTO)

Radiosarajevo.ba

Proteklih sedmica slavilo se širom naše BiH. Povod - za ponos naše zemlje - hiljade srednjoškolaca slavile su kraj jednog dijela obrazovanja, maturu. A svoje četverogodišnje obrazovanje i mukotrpan rad obilježili su svečanom maturskom večeri.

Piše: Sanja Šabanadžović, Radiosarajevo.ba

Ni Livno nije izuzetak. Tinejdžeri iz ove Općine idu u tri srednje škole: Gimnaziju Livno, Srednju strukovnu školu Silvije Strahimir Kranjčević te Srednju ekonomsku školu.

U Gimnaziji Livno ove godine je bilo 106 maturanata u pet odjeljenja. Od toga su četiri odjeljenja opće gimnazije, a jedno srednje medicinske škole.

"18 odličnih učenika je oslobođeno polaganja mature. Među njima je i učenica generacije sa prosjekom od 4,96, Martina Jurič", kazala nam je direktorica škole Sanela Popović, 

Miroslav Ćurić, direktor Srednje ekonomske škole izjavio nam je kako je ukupno 99 maturanata u četiri odjeljenja desetog aprila proslavilo krunu svog srednjoškolskog obrazovanja.

A najviše maturanata je bilo u Srednjoj strukovnoj školi "Silvije Strahimir Kranjčević" - njih 160.

"Njih 113 je iz pet odjeljenja četverogodišnjeg obrazovanja, a desetoro maturanata je iz odjeljenja za djecu sa posebnim potrebama," pojasnio nam je direktor Saša Grabovac.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako su mladi Livnjaci proslavili svoju matursku večer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak