Veliki park: Cvjetnim slovima će biti ispisano ime Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Veliki park: Cvjetnim slovima će biti ispisano ime Sarajeva

Zelena površina uz 'drvo mira' zasađeno prije 15 godina u Velikom parku, sutra će biti preuređena u cvjetnu gredicu, u kojoj će cvjetnim slovima biti ispisano Sarajevo, kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP 'Park' Aldijana Hamza. 

Akciji u okviru koje će sezonskim cvijećem biti izrađena nova cvjetna gredica uz drvo mira, u blizini Spomen obilježja ubijenoj djeci Sarajeva, kojom se i obilježava 15 godina od njegove sadnje u Velikom parku, u organizaciji Međunarodnog centra za mir i udruženja 'Sri Chinmoy' osim organizatora prisustvovat će djeca i mlade Sarajlije, te predstavnici Općine Centar, Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

Cvjetna gredica u Velikom parku uz drvo mira bit će zasađena sezonskim cvijećem iz 'Park'-ove vlastite rasadničke proizvodnje. 

''Jedan broj cvjetova posadit će i sami učesnici akcije, odnosno svi prisutni koji u petak 5. jula u 10 sati dođu u Veliki park i sadnjom cvijeća doprinesu hortikulturnoj ljepoti ovog prostora, kao i da na simboličan način još jednom pošalju poruku mira iz Sarajeva i BiH'' kazala je Hamza.

Tim povodom pored stabla mira bit će postavljena i ploča s natpisom "Cvijet stabla života je mudrost, plod stabla života je mir".

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uz zahvalnost preduzeću 'Park' na podršci svim dosadašnjim akcijama i performansima Centra za mir, pozvao je građane, posebno mlade Sarajlije da u petak u 10 sati dođu u Veliki park i prisustvuju 'cvjetnom ispisivanju imena glavnog grada BiH'. 

Prema riječima direktora Safeta Baltića, preduzeće 'Park' podržat će sve akcije posebno one posvećene djeci, kao i svaku inicijativu koja će doprinijeti ljepoti Sarajeva, a tako i 'Dječiju nedjelju' u septembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak