Veličanstven doček za 'berača željeza' Nazifa Mujića

Radiosarajevo.ba
Veličanstven doček za 'berača željeza' Nazifa Mujića

Nazif Mujić, najbolji glumac 63. filmskog festivala u Berlinu, u svom je rodnom Poljicu, selu kod Lukavca, danas dočekan kao istinska zvijezda.

Ponosni Nazif: 'Ovo je moje, ovo je naše!' 

Učenici Osnovne škole u Poljicu, rodbina, prijatelji i poznanici, dočekali su Mujića i njegovog Srebrnog medvjeda osmjesima i uzvicima: „Nazife! Nazife!“, a doček i obraćanje medijima organizovao je predsjednik mjesne zajednice. U Nazifovu čast prostrt je i improvizovani crveni tepih.

"Ovo je za mene san. Prošla godina je za nas bila poput noćne more. Senada je jedva preživjela, moram reći, zahvaljujući ljekarima iz RS. No, ne mogu biti ljut ni na tuzlanske ljekare. Neki mi govore - tuži ih. Neću!Imam ja troje djece, imam Senadu, a nemam zdravstvenog osiguranja. Zatrebat će oni meni", govori Nazif i dodaje:

"Kažu mi, iskoristi pet minuta slave. Ma koje slave? Meni već sutra valja na branje željeza. 'Srebrni medo' ili 'međed', nazovite ga kako god hoćete, za mene je samo poklon. Valja se meni vratiti na posao, prehraniti djecu", govori on.

 

Čekajući bolje dane za Rome u BiH

Nakon što se obratio okupljenima, Nazif je sa suprugom Senadom i njihovom djecom krenuo kući, u Svatovac, dio Poljica koji naseljavaju Romi. Iako se, kako kaže, već sutra vraća svom starom životu, poručuje:

„Možda će nakon ovoga naša vlast drukčije gledati na nas Rome. Ja ću se sigurno u budućnosti boriti za njihova prava“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak