Večeras u Buybooku: Predstavljanje knjige 'J..e li vas ego?'

Radiosarajevo.ba
Večeras u Buybooku: Predstavljanje knjige 'J..e li vas ego?'

Knjiga hrvatske autorice i blogerice Ingrid Divković J..e li vas ego?: Priča o onome o kome se ne priča, objavljena je u Buybookovom u izdanju Sarajevo/Zagreb.

Naslov koji je već objavljen u nekoliko izdanja privlači pažnju čitalačke publike iz cijelog regiona. Nakon predstavljanja i potpisivanje knjige na Međunarodnom beogradskom sajmu knjige, zatim na Interliberu u Zagrebu, autorica Ingrid Divković dolazi u Sarajevo i u knjižari Buybook predstavit će svoju knjigu uz Alis Marić, poznatu blogericu čija Facebook stranica i blog Čitaj knjigu okuplja i inspirira brojne knjigoljupce te Ladu Jurković, direktoricu Buybooka Zagreb.

Knjiga objavljena u Buybookovom izdanju svojevrsni je nastavak, tačnije dopunjeno izdanje i već četvrto prve knjige izdane krajem 2013. godine. Dok se u prvom izdanju autorica bavila analizom ega, psihologijom ega i njegovim nuspojavama, okrećući se više publicističkom načinu pripovijedanja, i ne zadirući previše u likove i njihovu intimu, u narednim izdanjima autorica pravi potpuni obrat i u središte priče stavlja lik žene,koristeći osobnu ispovjednu naraciju. Knjiga je različitog žanrovskog karaktera: od autobiografskih i dnevničkih fragmenata, sve do psiholoških opservacija. Ova strastveno pisana knjiga dojmljivo je svjedočenje o jednoj ženskoj istini, i naposljetku jednom izboru koji činimo svi svakoga dana. Vrijedi li ego toliko da smo spremni uništiti svoju obitelj, svoje tijelo, svoju ljubav i svoj život za nešto što nije stvarno? Vrijedi li riskirati sve za nekoliko trenutaka moći?

Predstavljanje knjige održat će se večeras u knjižari Buybook u 19:30 sati, kada će autorica potpisivati knjige koje će biti dostupne po promotivnoj cijeni.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak