Uzrok smrti lavice mogao bi biti poznat u srijedu

Radiosarajevo.ba
Uzrok smrti lavice mogao bi biti poznat u srijedu


Još uvijek nisu gotovi nalazi obdukcije koji bi pokazali uzrok uginuća lavice u sarajevskom zoološkom vrtu Pionirska dolina, rekao je Feni Jasmin Kazazović, v.d. direktora Kantonale veterinarske stanice Sarajevo.

Sedmogodišnja lavica koja je krajem marta, zajedno s trogodišnjim lavom stigla iz Bugarske u sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina uginula je 11. aprila.

Kazazović je kazao kako će do srijede najvjerovatnije biti poznat uzrok smrti lavice kada će biti objavljeni i nalazi obdukcije.

"Kontaktirao sam i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu i upravnika Pionirske doline tako da mogu reći da nalazi još nisu gotovi, te da će najvjerovatnije sve biti poznato sutra", dodao je Kazazović.

Lavica je u uginula u karantini, a razlozi uginuća će biti poznati kada se dobije nalaz s Klinike za patologiju Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak