Usvojen Nacrt budžeta Općine Vogošća

Radiosarajevo.ba
Usvojen Nacrt budžeta Općine Vogošća


Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, vijećnici su većinom glasova usvojili Nacrt budžeta Općine Vogošća za 2013. godinu u iznosu od 8.694.000 KM.

Na sjednici je tajnim glasanjem iz reda vijećnika izabran drugi zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća, Haris Trnka, vijećnik Stranke demokratske akcije.

Usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o visini komunalnih taksi na području općine Vogošća, kao i Odluka o izmjenama Kodeksa ponašanja vijećnika u Općinskom vijeću Vogošća.

Usvojeno je i niz izvještaja i programa rada Općinskog načelnika i organa uprave i službi, kao program i plan rada JU “Kulturno-sportski centar” Vogošća i Plan rada i finasiranja RTV “Vogošća”.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za period 01. 01. - 31.12. 2012., saopćio je Odjel za odnose s javnošću Općine Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak