Uspostavljen javni gradski saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Uspostavljen javni gradski saobraćaj


U Kantonu Sarajevo je u ranim večernjim satima u srijedu počela uspostava javnog gradskog saobraćaja, nakon sedmodnevnog štrajka radnika GRAS-a, potvrdio je kantonalni ministar saobraćaja Jusuf Bubica.

Vozila trenutno izlaze iz kruga preduzeća, javila je Televizija Sarajevo nešto prije 19 sati.

Da su sarajevski tramvaji krenuli za Fenu je potvrdila i Mubera Begić-Žiga, v.d. direktorica GRAS-a, koja je dodala da će proraditi i trolejbuski saobraćaj čim se riješi problem na mreži.

"Prema informacijama koje imam, prekinuta je obustava saobraćaja u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću GRAS. Radnici su vjerovatno prepoznali neophodnost takvog poteza i ja imam informaciju da vozila izlaze iz kruga preduzeća i postepeno se uključuju u saobraćaj", rekao je ministar Bubica.

Dio vozila Centrotransa ostaje

On je naglasio da će taj proces potrajati dva do tri sata, jer je riječ o 170 vozila koja se trebaju uključiti u redovan sistem javnog prevoza, javlja Fena.

"Sve će biti završeno prije mraka, te sutra ujutru građani Sarajeva mogu očekivati normalo odvijanje javnog saobraćaja, čak i bolje nego što je bilo, jer će dio vozila Centrotransa koja su ovih dana bila alternativni prevoz ostati da popunjavaju linije koje GRAS nije u stanju jer nemaju dovoljno vozila", kazao je on.

Uspostava javnog gradskog prevoza odnosi se na sav saobraćaj: tramvajski, trolejbuski, autobuski i minibuski.

Bubica je podcrtao da su informaciju o uspostavi gradskog prevoza potvrdili predstavnici GRAS-a koji prisustvuju Skupštini KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak