Uspješno organizovana Prva zimska olimpijska akademija

Radiosarajevo.ba
Uspješno organizovana Prva zimska olimpijska akademija

Završena su dva dana Zimske olimpijske akademije u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH i Američke ambasade u BiH, a kako kažu sami učesnici ovog lijepog druženja, organizacija je kao i kompletna misija, je bila sasvim uspješna.

Srednjoškolci iz Prijedora, Doboja, Olova, Višegrada, Trebinja , Širokog brijega, Livna, Jajca i Fojnice, uživali su u skijanju na olimpijskim planinama, a u poslijepodnevnim satima su slušali predavanja u Olimpijskom muzeju na teme „Istorija olimpijskih igara“, „EYOF 2017.“, kao i predavanje američkog ambasadora NJ.E.Patrick Moon-a na temu „ Olimpijske vrijednosti“, saopćeno je iz OK BiH.

Nakon predavanja učesnici Akademije su učestvovali na turniru u stonom tenisu i pikadu koji je organizovan u hotelu u kojem su smješteni.

''Bilo je to stvarno korisno druženje, odgovarali smo na pitanja djece i moram priznati da smo svi bili iznenađeni njihovim znanjem i poznavanjem naših karijera. Potrudili smo se da im naša iskustva prenesemo na jedan drugačiji način, kroz korisnu interakciju, i nadam se da će ovakvih druženja u narednom periodu biti sve više'', rekao je jedan od učesnika ovog događaja Bulend Biščević u kratkom razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Pored skijanja na programu Akademije je i umjetničko klizanje kao i razgovori sa BH olimpijcima i šampionima (Larisa Cerić, Marko Rudić, Nenad Marković, Ivan Hmjelovjec, Ivana Ninković, Bulend Biščević, Damir Džumhur, itd), te predavanja na temu „Ujedinjenje sporta u BiH“, „Mladi ambasador MOK-a“ i „Olimpijski muzej ZOI 84“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak