Uslovi za vožnju povoljni, saobraćaj bez ograničenja

Radiosarajevo.ba
Uslovi za vožnju povoljni, saobraćaj bez ograničenja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju, javljeno je iz BIHAMK-a.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja pri prelasku granice su do 15 minuta.

U Kantonu Sarajevo, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Topal Osman paše (most preko rijeke Miljacke). Dok traju radovi saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.

Zbog održavanja manifestacije Ilijaški dani do 8. jula 2013 obustavljen je saobraćaj u ulici 126. Ilijaške brigade (na dijelu raskrsnice kod objekta Vakufske Banke do raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića) i od raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića do raskrsnice sa ulicom Bogumilska.

Zbog sanacionih radova, od 7.30 do 19.30 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Kranjčevićeva i Alipašina (u desnoj saobraćajnoj traci).

Zbog radova od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Brodac, Osmana Krupalije, Terzibašina, Adema Buće i Mrakuša.

Zbog izgradnje objekta na snazi je obustava saobraćaja u ulici Hasana Kikića kod br.3 u dužini 50m, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak