Uskoro rješenje problema na autobuskim linijama?

Radiosarajevo.ba
Uskoro rješenje problema na autobuskim linijama?

Na sarajevskim ulicama nastoa je haos nakon nove podjele autobuskih linija, odnosno Rješenja o registraciji autobuskih kantonalnih linija koje je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo u petak 16. augusta 2013. godine.

Početkom iduće sedmice Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo kao drugostepeni organ donijet će privremena rješenja u vezi sa žalbama koje su uputili Gras i Centrotrans na dodjelu linija, piše je Oslobođenje.

"Ovo je zapravo vanredni postupak jer preduzeće Gras ne vozi na onim linijama koje su im dodijeljene. Oni već izvjesno vrijeme ignorišu rješenja Ministarstva saobraćaja KS-a i ponašaju se kao monopolisti, a s druge strane, imamo građane koje ne zanima pravni postupak ni donošenje rješenja, već hoće da imaju prevoz. Mi smo pripremili drugostepena rješenja i oni će ih dobiti najkasnije do utorka. Vjerovatno će opet biti onih koji će se žaliti i na ovo rješenje, ali mi smo svoj dio posla završili jer nam je interes građana na prvom mjestu. Znamo da na linijama Dobrinja - Nedžarići i Ilidža - Kolonija GRAS ne saobraća iako su to linije koje su njima pripale, a s druge strane, žalili su se što je Centrotrans zajedno sa njima dobio liniju Dobrinja - Vijećnica koja je najprofitabilnija, kazali su za ovaj sarajevski list u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak