Uskoro povećanje cijena vode?

Radiosarajevo.ba
Uskoro povećanje cijena vode?


KJKP Vodovod i kanalizacija ima izuzetno velikih finansijskih problema, prije svega zbog neekonomskih cijena, tvrdi Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

"Cijene ne pokrivaju ni materijalne troškove, ni električnu energiju, a ni plate. U tom smislu je Ministarstvo dalo prijedlog Vladi KS-a za korekciju cijena na bazi tri kategorije potrošača. Očekujem da i premijer Suad Zeljković i Vlada KS-a vrlo brzo zauzmu stav, tako da bi izvršili i finansijsku konsolidaciju preduzeća", rekao je Petrović u razgovoru za Oslobođenje.

Elektrodistribucija je isključila struju u tri upravne zgrade Vodovoda i kanalizacije i u ovom preduzeću je rad dodatno otežan.

Vlada mišljenje kako u KJKP Vodovod i kanalizacija, za razliku od GRAS-a, koji to čini javno, štrajkuju tajno, pod krinkom redukcija.

"ViK izuzetno puno zavisi od budžeta KS-a, a punjenje budžeta je loše. Sve je međusobno povezano, ali tvrdim kako nema govora ni o kakvom štrajku u Vodovodu i kanalizaciji. Riječ je o finansijskim sredstvima koja nedostaju kako bi se sanirali svi gubici i uspostavilo normalno snabdijevanje Sarajlija vodom, naglašava Petrović za Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak