Uskoro počinje obnova vrtića Kekec i Lužani

Radiosarajevo.ba


Danas su u zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisani ugovori o finansiranju kapitalih projekata iz oblasti predškoskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Ugovor su potpisali federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Fahrudin Oručević.

Sredstva od 171.665,00 KM osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz bdžeta Federacije BiH za 2012. godinu u svrhu realizacije pet prioritenih projekata na području Kantona Sarajevo, a koji se odnose na poboljšanje uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova.

Korisnici sredstava su - JU Djeca Sarajeva (sa dva projekta od po 35.000 KM za sanaciju Vrtića Kekec i obnovu obdaništa u naselju Lužani), Osnovna muzička škola Mladen Pozajić, Srednja muzička škola Sarajevo i Muzička akademija u Sarajevu (35.000 KM za rekonstrukciju zajedničke kontejnerske plinske kotlovnice), te Srednjoškolski centar Hadžići (33.000,00 KM za sanaciju mokrih čvorova) i Gimnazija Obala Sarajevo (33.665,00 KM za zamjenu fasadne stolarije na zgradi škole).



"Svi znate da niti jedan od 28 objekata JU Djeca Sarajeva nije u idealnom stanju i da svaki može biti puno bolji, ali ovo je definitivno početak obnove i stvaranja nekih novih uslova predškolskog odgoja i obrazovanja za sadašnjih 5000 djece", rekla je direktorica JU Djeca Sarajeva Mirjana Jovanović-Halilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak