Uskoro počinje izgradnja osnovne škole na Aneksu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Uskoro počinje izgradnja osnovne škole na Aneksu u Sarajevu

Sporazum o sufinansiranju izgradnje prve faze objekta osnovne škole na Aneksu, potpisali su danas načelnici općina Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo Damir Marjanović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija. 

Potpisivanju je prisustvovao i premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković. 

Prvu fazu implementacije projekta zajednički finansiraju općine Novi Grad Sarajevo i Novo Sarajevo u iznosu od po 250.000 KM, te Kantonalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade sa 500.000 KM. 

''Sredstvima u iznosu od milion maraka, koja su obezbijeđena, započet ćemo prvu fazu izgradnje škole. Sa ovim novcem nećemo moći završiti cijeli objekt, ali je veoma značajno to što ćemo početi implementaciju projekta, o kojem se govori desetak godina'', rekao je Efendić. 

Dodao je da je mnogo posla urađeno, da bi se došlo do mogućnosti da se krene u izgradnju objekta. 

Riječ je o jednom od najprioritetnijih objekata u Kantonu, kada je u pitanju gradnja novih školskih objekata. 

Veliki broj djece koja žive na ovom području svakodnevno više od dva kilometra pješače do prve škole, nepristupačnom cestom koja nema ni trotoar, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak