Uskoro obnova rasvjete u općini Novi Grad

Radiosarajevo.ba
Uskoro obnova rasvjete u općini Novi Grad


Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad i Ljiljana Pelidija direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta sanacije, rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete na području općine Novi Grad Sarajevo.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad je u ovogodišnjem budžetu planirala 100. 000 KM.

U okviru predviđenih finansijskih sredstava, u ovoj godini je planirana izgradnja, popravke i obnove javne rasvjete koja će se raditi na osnovu prijedloga koje su dostavili savjeti mjesnih zajednica.

Efendić je istakao da je u toku priprema programa prioriteta za investiranje, odnosno ulica koje će biti obuhvaćene ovim projektom.

Općina će u narednom periodu dostaviti Zavodu za izgradnju KS-a spisak prioriteta, a Zavod će provesti postupak javnih nabavki, izbora izvođača radova te vršiti tehnički nadzor, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

"Na nekim mjestima već imamo postavljene elektične stubove, gdje je potrebno postaviti sijalična tijela, dok će se na drugim mjestima raditi postavljanje novih stubova javne rasvjete", objasnio je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak