Uskoro električni voz na Vrelu Bosne

Radiosarajevo.ba
Uskoro električni voz na Vrelu Bosne

Jedno od najpopularnijih sarajevskih izletišta, Vrelo Bosne, bi uskoro trebao dobiti električni voz koji bi prevozio građane do ovog izvorišta vode

Donošenje odluke o zaštiti izvorišta je u završnoj fazi, te će se ubrzo moći početi sa pripremama porsotnrog plana Vrela Bosne. piše Oslobođenje. Izemđu ostalog, na Pladništu je planirana izgradnja novog parkinga, obustavljanje saobraćaja do prve i druge granice vodozaštitne zone, te već pomenuti električni voz.

"Jedino bi mogla da se koriste ekološki prihvatljiva vozila koja ne zagađuju okolinu. Takav bi bio i električni voz koji bi polazio od Plandišta do sela Vrutci ili jošt dalje do Stojčevca ivraćao se nazad. Posjetioci bi svoje automobile ostavljali na parkingu i ovim vozomišli do željene destinacije", rekla je za Oslobođenje, Zijada Krvavac, stručni savjetnik u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Ostaju trideset i dva fijakera

Fijakerski prijevoz i dalje će biti zadržan i etno-turističkih razloga, ali će se ograničiti na sadašnji broj od 32 fijakera, bez mogućeg povećanja. Po pisanju Oslobođenja obezbijeđeno je 50.000 KM za uređenje polaznog fijakerskog stajališta na početku Velike aleje.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak