Uskoro direktna aviolinija između BiH i Grčke

Radiosarajevo.ba
Uskoro direktna aviolinija između BiH i Grčke

U Sarajevu je danas održan sastanak stručnjaka iz oblasti avijacije i turizma BiH i Grčke na kojem je između ostalog razmatrana mogućnost uvođenja aviolinije između BiH i Grčke, te unapređenju razvoja turističkih, trgovinskih i ekonomskih odnosa.

Prvi ovakav sastanak održan je u Atini 19. novembra prošle godine u Ministarstvu turizma Grčke, na poziv guvernerke Civilnog zrakoplovstva Grčke Fofi Papadimitropoulou, sa širokim učešćem predstavnika BiH i Grčke.

Današnji sastanak bio je nastavak prvog, a na njemu se razgovaralo o uspostavljanju direktne aviolinije između BiH i Grčke, koja bi donijela dobro i turističkim agencijama i građanima.

"Naša agencija svake godine odvede dvije do tri hiljade ljudi u Grčku. Ono što moram reći, jeste da putovanje iz Sarajeva do Atine autobusom traje nekih 27 sati, dok bi se avionom taj period skratio na sat i 45 minuta. To će svakako povećati broj turista koji će putovati u Grčku, ali onih koji će dolaziti u Sarajevo", smatra Samer Rešidat, menadžer turističke agencije Sol Azur.

"Nadamo se da ćemo avioliniju uspostaviti već u ovoj sezoni. To bi mnogo značilo našim turističkim agencijama i građanima, jer bi se tako osim Grčke uspostavila veza i s drugim dijelovima Evrope i svijeta preko grčkih aerodroma", rekao je Ivan Veličan, direktor Međunarodnog aerodoroma Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak