Uskoro autobus do Bjelašnice

Radiosarajevo.ba
Uskoro autobus do Bjelašnice

Nakon što je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo pokrenulo inicijativu za uvođenje autobuskog prijevoza za sarajevska izletišta i olimpijske planine, kompanija Centrotrans Eurolines je napravila i predala prijedlog reda vožnje prema Bjelašnici preko Velikog polja - Igman, a linija bi kretala sa Vijećnice.

"To je u proceduri i javnost će biti obaviještena prije početka saobraćanja ove linije", kazala je Feni Aida Smajić, glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa.

Ona je naglasila kako je za sada razgovarano samo o prijevozu do olimpijskih planina, a ova kompanija će do Bjelašnice početi saobraćati čim se registruje red vožnje.

Neophodnost uspostave javnog prijevoza do Bjelašnice, Bijambara i drugih sarajevskih izletišta potvrdili su ranije u izjavama za Fenu iz Turističke zajednice KS, iz Planinarskog saveza BiH, KJKP ZOI 84.

"Strani turisti, bh građani-rekreativci, planinari, šetači rado bi u letnjim mjesecima sa vrelog asfalta potražili osvježenje na olimpijskim planinama. Problem je prijevoz", kažu u Turističkoj zajednici,  u ZOI 84 i Planinarskom savezu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak