Uručeni ugovori za 425 stipendista u općini Novi Grad

Radiosarajevo.ba
Uručeni ugovori za 425 stipendista u općini Novi Grad

U multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo danas je upriličeno svečano uručenje 425 ugovora za stipendiranje učenika i studenata s područja općine Novi Grad Sarajevo za školsku 2012./13. godinu.

Ugovore su stipendistima uručili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela. Načelnik Efendić je prisutnima čestitao na uspjehu, na osnovu kojeg su im i dodijeljene stipendije i poželio im dobrodošlicu u Općinu Novi Grad.

On je kazao da je Općina Novi Grad za ovu namjenu, u ovogodišnjem budžetu osigurala 425.000 KM.

"Novi Grad je općina koja iz budžeta daje najviše sredstava za stipendije učenika i studenata. Nadamo se i očekujemo od onih koji dobiju stipendije, da će u budućnosti biti maksimalno odgovorni, te da će jednog dana znati vratiti Općini putem svog doprinosa društvenoj zajednici, s motivom da uvijek i svugdje znanjem i vještinama koje upravo sada stiču, budu primjer drugima", izjavio je Efendić.

Stipendije će se isplaćivati retroaktivno, počevši od septembra prošle godine, u periodu od deset mjeseci.

Stipendiju u iznosu od 50 KM će dobiti 85 učenika osnovnih škola, dok će 170 srednjoškolaca primati stipendije od po 75 KM, te isto toliko studenata od po 100 KM.  Ugovore za stipendije će dobiti još 147 stipendista koji su u stanju socijalne potrebe ili su posebno nadareni u nekom od sportova.

Općina Novi Grad Sarajevo će ove godine stipendirati 572 učenika i studenta. Osim navedenih stipendija, danas je načelnik Efendić na osnovu Odluke Općinskog vijeća uručio i ugovor za stipendiranje Alemu Pivodiću, sinu nedavno ubijenog policijskog službenika Muhidina Pivodića, koji je ubijen tokom vršenja službene dužnosti u novogradskom naselju Reljevo.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak