Uručena donacija Jana - Voda s porukom štićenicima Dječijeg doma

Radiosarajevo.ba

Humanitarne aktivnosti kampanje Jana – Voda s porukom ovoga mjeseca realizirane su u Hercegovini. Cijeneći neizmjernu potporu koju Dječiji dom Mostar pruža djeci bez roditeljskoga staranja i djeci s posebni potrebama, Jana je omogućila donaciju prehrambenih proizvoda, a sukladno željama malodobnih stanovnika ovoga doma. 

''Sretan sam što se u ime naše djece mogu zahvaliti na ovoj, za nas iznimno vrijednoj donaciji. Mi smo jedna velika porodica, sa više od 50 članova. Znate i sami da u svome domu imate bezbroj potreba, od hrane i higijenskih potrepština do odjeće. Tako u našem slučaju sve te potrebe pomnožite s 50. Krenula je i školska godina, većina naše djece je školskog uzrasta i iako su izdaci bili ogromni, sretni smo što smo ih sve uspjeli opremiti za školu. 

Ovaj dom nikada ne bi mogao funkcionirati bez ljubavi i pozitivne energije. Stoga je za nas misija projekta Voda s porukom još značajnija, posebice što je i krilatica našeg doma misao Paola Coelha: Dijete odraslog uvijek može naučiti trima stvarima – da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi'', kazao je direktor Doma Ćamil Ramić.

Pomoć socijalno ugroženim pojedincima i udrugama kroz humanitarne projekte cilj je kampanje Jana - Voda s porukom, uz želju da svi budemo izvor inspiracije i potičemo na pozitivne osjećaje. Tako su i ovoga puta putem stranice www.vodasporukom.com sakupljene humane Jane kapljice, koje su pretočene u donaciju. 

Humanitarne aktivnosti Jane se nastavljaju. Naredna udruga čiji će rad pomoći Jana - Voda s porukom je ''Zemlja djece'' iz Tuzle. Pridružite se i vi posjetom stranici www.vodasporukom.com, poruke dijelite na društvenim mrežama i pomozite prikupljanje humanih kapljica koje će biti pretočene u donacije. Svaka kapljica je korak bliže realizaciji dobrog djela, a dobro se dobrim vraća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak