Uredna isporuka gasa do kraja grijne sezone

Radiosarajevo.ba
Uredna isporuka gasa do kraja grijne sezone


Grijna sezona u Kantonu Sarajevo počela je 15. oktobra prošle i trajat će do 15. aprila ove godine, ukoliko vremenske prilike ne budu drugačije zahtjevale.

Iako dug Vlade Kantona Sarajevo i Sarajevogasa  prema BH-Gasu iznosi 37 miliona KM, građani Kantona nemaju razloga za brigu, jer neće ostati bez plina i grijanja usred zime.

Iz Toplana kažu kako nema razloga za brigu, jer u svojim skladištima, imaju dovoljne zalihe plina za normalan rad postrojenja. 

„KJKP Toplane Sarajevo u ovom momentu uredno snabdijeva toplotnom energijom 53 000 stambenih jedinica na području Kantona, od toga 49 000 stambenih prostora i 4 000 poslovnih prostora ili samostojećih priključnih objekata. Isporuka prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije je zasad uredna i nema nikakvih naznaka da bi moglo doći do poremećaja u isporuci tokom ove grijne sezone“, kaže portparol preduzeća Toplane Ženja Ljubuškić za Radiosarajevo.ba.

Ljubuškić dodaje da dnevni režim zagrijavanja traje 17 sati, od 5 sati ujutro, do 22 sata, te da intenzitet grijanja zavisi od temperature zraka, a projektovana temperatura u objektima je 20 stepeni

Ermina Skorupan-Husejnović, Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak