Uposlenicima GRAS-a će biti uplaćene plate

Radiosarajevo.ba
Uposlenicima GRAS-a će biti uplaćene plate


Novčana sredstva za novembarske plate uposlenicima KJKP GRAS bit će uplaćena u petak 14. decembra, ključni je zaključak današnjeg razgovora premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića, te ministara saobraćaja i finansija Jusufa Bubice i Muhameda Kozadre sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, Mirovnog vijeća i Sindikata komunalne privrede, te v.d. direktorom ovog preduzeća Adisom Šehićem.

Zahvaljujući ovom dogovoru, uposlenici GRAS-a neće stupiti u najavljeni generalni štrajk 16. ovog mjeseca, kada ističe rok za njegovo odmrzavanje, što je ostavljeno kao mogućnost u pregovorima od prije mjesec dana.

Kao trajni zadatak, u narednom periodu najavljeni su intenzivni kontakti između resornog ministra i upravljačkih struktura ovog preduzeća.

"Ova Vlada ima iskrene namjere da pomogne GRAS-u u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i uradit će sve što je u njenoj moći da nagomilane probleme u ovom preduzeću počne sistemski rješavati, a ne kako je to do sada bilo ad hoc", istakao je, ovom prilikom, premijer Zeljković.

On je zatražio od uposlenih da, za početak, svojim maksimalnim ličnim angažmanom doprinesu stvaranju boljih uslova za rad u svom preduzeću što bi, po automatizmu, značajno doprinijelo i kvalitetnijem pružanju usluga prevoza građanima Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak