Uništili mašine osoba oboljelih od cerebralne paralize

Radiosarajevo.ba
Uništili mašine osoba oboljelih od cerebralne paralize


Nepoznati počinitelj ili više njih provalio je u prostorije goraždanskog Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije u Vitkovićima. Upad je izvršen kroz prozor bivše ambulante koja se nalazi u istom objektu, a prema prvim procjenama, provalnika su zanimali samo kablovi i rozetne sa dimnjaka, odnosno metali koje se mogu unovčiti u firmama za otkup sekundarnih sirovina, javlja Dnevni Avaz.

Međutim, njihovim sječenjem sve mašine u radionici za izradu suvenira su onesposobljene, a uništene su i elektro-instalacije u prostorijama.

''Zatekla sam takav nered da nisam ni znala da ulazim u naše prostorije. Sve što je postojalo od kablova je izvučeno i iz zidova i iz mašina u radionici. Ni dimnjaci nisu ostali u redu, jer obje rozetne su izvučene. Nedostaju i dvije mašine, a trebat će nam dosta vremena da ustanovimo šta sve nedostaje. 

Ovdje smo imali radionicu 'Životna pomoć' u kojoj smo radili drvene igračke, a čijom smo prodajom pokušavali preživjeti. Prije pet godina kompletnu radionicu opremili su naši prijatelji iz njemačkog grada Gere, a dvije mašine na kojoj mogu raditi osobe sa invaliditetom su namjenski kupljene i dopremljene iz Njemačke. Lakše bi nam bilo da je ove mašine i odnio nego što ih je ovako onesposobio – kazala je predsjednica udruženja Mirsada Ćulov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak