UniCredit Bank: Donacija za 'Let's do it' akciju

Radiosarajevo.ba
UniCredit Bank: Donacija za 'Let's do it' akciju

Prepoznavajući neophodnost očuvanja životne sredine, i UniCredit Bank je odlučila podržati projekt Let's Do It - Očistimo zemlju za 1 dan. Ova će kompanija volonterima, koji će se 9. septembra okupiti i zajedno očistiti Bosnu i Hercegovinu, donirati radni materijal.

Pedeset hiljada volontera će čistiti BiH
Let's Do it: Očistimo zemlju za jedan dan

Akcija 'Let's do it - očistimo zemlju za 1 dan'

UniCredit je vodeća evropska banka koja ima približno 9.600 poslovnica i preko 162.000 zaposlenika; u BiH upravlja mrežom od 90 poslovnica i pokriva cijeli teritorij naše države

„Pred nama - građanima Bosne i Hercegovine je vrlo odgovoran zadatak: Učiniti sve što je u našoj moći da pospremimo površinu i sačuvamo dubinsku čistoću naše zemlje. To može biti prava konkurentska prednost BiH i to može obezbijediti bolju budućnost naše djece. Uposlenici UniCredit Bank će se aktivno uključiti i dati svoj doprinos“, izjavila je Selma Riđanović – Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

Kako se navodi u saopćenju UniCredit-a, ova banka želi biti nosilac pozitivnih promjena zaštite naše sredine i očuvanja okoliša BiH te su pripremili još dosta (eko-)aktivnosti koje planiraju sprovesti u narednom periodu. UniCredit se namjerava uključiti u inicijativu Grupe koja je potpisnik Deklaracije o klimatskim promjenama UN-ovog programa financijske inicijative za zaštitu okoliša, te sprovodi Zeleni projekat kao rezultat strateškog partnerstva sa WWF-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak