Ulaznice za koncert Rundek Cargo Trio od danas u prodaji

Radiosarajevo.ba
Ulaznice za koncert Rundek Cargo Trio od danas u prodaji

Ulaznice za koncert Rundek Cargo Trio su  puštene u prodaju danas i mogu se kupiti na portalu Kupikartu.ba, te na njihovoj blagajni u BKC-u i ulična prodaja. Određeni broj ulaznica će se moći kupiti i na blagajni SARTR-a koja će biti otvorena do četvrtka, 6. januara u periodu od 10h do 16h. Naša blagajna neće raditi na dan koncerta.

Rundek: 'Te 89-e u Sarajevu sam bio lijep i moćan kao Šejn...'

Zbog karaktera koncerta u kojem će preovladavati intimna teatarska atmosfera broj ulaznica je ograničen na 300 za svaku izvedbu. Cijena ulaznice iznosi 20KM.

Darko Rundek: Koncerti u CDA su bili za pamćenje

Prvi koncert povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene izvest će naši stari znanci Rundek Cargo Trio, a održat će se u petak, 7. i subotu, 08. februara s početkom u 21h. Koncerte Rundek Cargo Tria obilježit će ekskluzivna izvođenja novih pjesama koje će se tek naći na njihovom novom albumu, te terapijska atmosfera u kojoj će naša publika imati priliku zajedno sa Triom svirati u drugom dijelu koncerta. 

Obnavljanje nekadašnje scene CDA u SARTR-u

SARTR nastavlja sa koncertnim serijalom kojeg planira realizirati do kraja sezone, te posvetiti obnavljanju nekadašnje CDA scene.

''Ovim putem molimo našu dragu publiku i prijatelje da nam pišu i podijele s nama, na našoj FB stranici ili mail adresi sartr.info@gmail.com, svoja sjećanja vezana za koncerte na kojima su prisustvovali – atmosferu, ljude, izvođače, godine izvođenja omiljenih koncerata te pošalju fotografije'', kažu iz SARTR-a.

''CDA je krajem osamdesetih i početkom devedesetih zaista opravdavao svoj puni naziv Centar društvenih aktivnosti. Nekako, ako nisi imao bend onda s tobom nešto nije bilo uredu. Ja sam imao sreću da pjevam u bendu koji je bio sastavljen od, kasnije će se ispostaviti, vrhunskih umjetnika. Dakle, SING SING smo činili Damir Nikšić i ja kao pjevači, Nebojša Šerić Šoba, Anur Hadžiomerspahić, Juriša Boras i Edin Zečo, i čini mi se da smo bili veoma popularni. Ali jedno je sigurno, svirali smo jako dobro. Bilo je tu još sjajnih domaćih bendova a CDA je i tada bilo jedino mjesto koje su mogli napuniti Azra, Haustor, Partibrejkersi... Iako se čini da su to bila bolja vremena, ni tada R'N'R nije imao više publike nego sad'', prisjeća se Almir Kurt.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak