Udžbenici: Ženski organi za razmnožavanje su bubrezi i mjehur

Radiosarajevo.ba

Žene bebe rađaju na bubrege i mjehur, muškarci imaju i jajnike i testise, a vanjski spolni organi su abrakadabra. Tako bi se moglo zaključiti gledajući ilustracije objavljene u zvaničnom, recenziranom udžbeniku za osnovnu školu.  

Pogrešne ili nepotpune ilustracije samo su neke od grešaka  koje se mogu naći u udžbeniku za predmet Moja okolina za 4. razred devetogodišnje osnovne škole, autorice Samire Lugavić

O tome piše Jelena Kalinić na svom blogu Quantumofscience. u seriji analiza školskih udžbenika iz kojih djeca danas uče. 

"Djeca ovog uzrasta ne smiju učiti pogrešno. Pokušavam vjerovati da se dogodila greška u tehničkoj pripremi ove knjige. Nadam se da svi nastavnici koji koriste ovu knjigu vide grešku i da učenicima predaju pravilno. Nadam se. Ovo je jedan od onih udžbenika koji su puni materijalnih grešaka i za koje bi trebalo sprovesti superreviziju kako bi se povukli iz upotrebe", piše autorica teksta koji možete pogledati na ovom linku

U našoj fotogaleriji pogledajte još neke od ilustracija u ovom udžbeniku. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak