Udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka' dobilo stan na pet godina

Radiosarajevo.ba
Udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka' dobilo stan na pet godina

Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović i predsjednica Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH' Lejla Kamerić, potpisali su danas Ugovor o ponovnom davanju stana na privremeno korištenje bez naknade ovom udruženju. 

Ovim ugovorom će biti omogućeno da i u narednih pet godina koriste trosoban stan u naselju Koševo-Vrtovi sunca. 

"U mandatu gradonačelnice Semihe Borovac ovaj stan je kupljen za namjenu da se ustupi bez naknade na korištenje Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH. Gradsko vijeće je 26.06. ove godine tu odluku obnovilo i ponovo stan dodijelilo Udruženju na korištenje, kako bi roditelji iz čitave BiH, čija djeca nažalost moraju biti liječena ovdje zbog malignih oboljenja, imali mjesto gdje da borave", istakao je dr Čović. 

U ime majki i njihove djece, Lejla Kamerić, predsjednica Udruženja zahvalila se Gradu Sarajevu što je prepoznao napore Udruženja da dječici i roditeljima olakša teške dane koje provode u bolnici. Također je dogradonačelnika upoznala sa projektom izgradnje Roditeljske kuće u blizini Pedijatrijske klinike u Sarajevu. 

"Sve porodice koje su sa djecom na našoj klinici potpuno razumijem. Razumijem i njihove potrebe za liječenjem djece, kao i potrebe mimo liječenja. Finansijski izdaci za roditelje u tim trenucima kada su im djeca bolesna su jako velika. Grad Sarajevo učinio je veliku stvar time što im je izašao u susret i dao stan na korištenje. Tako da makar sa te strane nisu finansijski ugroženi i da ne moraju plaćati smještaj kada povremeno izađu sa svojom djecom iz bolnice,'' kazala je doc.dr Meliha Sakić sa Odjela za hematoonkologiju Pedijatrijske klinike u Sarajevu na kojem se ova djeca liječe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak