Udruženja redateljica i redatelja BiH: Kusturica nije naš član, ali jeste simpatizer

Radiosarajevo.ba
Udruženja redateljica i redatelja BiH: Kusturica nije naš član, ali jeste simpatizer

Predsjednica Udruženja redateljica i redatelja u Bosni i Hercegovini Jasmila Žbanić  objavila je saopćenje kojim se demantira da je Emir Kusturica njihov član. Podsjetimo, buru reakcija izazvao je intervju koji je glumac Emr Hadžihafizbegović dao beogradskom Nedeljniku

Veliki dio intervjua posvećen je odnosu između sarajevskog glumca i Emira Kusturice. Hadžihafizbegović, između ostalog, tvrdi da je Kusturica od prije tri mjeseca član Udruženja redatelja i redateljica BIH. 

Tim povodom, predsjednica udruženja saopćila je sljedeće: 

Danas smo dobili niz poziva od novinara sa pitanjem da li je istina da je Emir Kusturica član URiRuBIH.

Emir Kusturica zvanično nije član URiRuBIH, ali je simpatizer!

Hvala svima koji se interesuju za URiRuBIH koje radi na donošenju AV zakona, koji još uvijek nije stavljen u proceduru na federalnom nivou, inicijativom za podsticaj za kulturu koja je već mjesecima blokirana, vraćanjem Filmskog centra Sarajevo filmskim radnicima koji nema direktora već dvije i pol godine, vraćanjem budžeta za kulturu na civilizirani nivo i brojnim drugim urgentim stvarima...

Pozivamo novinare da 14.marta u 14h dođu u zgradu Filmskog centra Sarajevo, ul. Dženetića čikma 12, gdje će se održati svečana Skupština URiRuBIH.

S poštovanjem, Jasmila Žbanić, predsjednica URiRuBIH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak