U većem dijelu BiH saobraćaj bez vanrednih ograničenja

Radiosarajevo.ba
U većem dijelu BiH saobraćaj bez vanrednih ograničenja

Prema prikupljenim podacima, danas se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i ako putuju na dužim relacijama da prave češće pauze.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 2,5 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7.00 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko pola sata. Na GP Doljani na izlazu se čeka 20-ak minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak