U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom kolovozu

Radiosarajevo.ba
U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom kolovozu


Prema prikupljenim podacima, danas se u većem dijelu BiH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. 

Frekvencija vozila je pojačana, posebno na izlazima iz većih gradskih centara, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Drežnik-Šićki Brod, Travnik-Donji Vakuf i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na putnom pravcu Rajlovac-Jošanica (na lokalitetu potputnjak "Oštrik"). Dok traju radovi saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Zbog sanacionih radova, od 7.00 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak