U utorak stiže osvježenje, moguća i kiša

Radiosarajevo.ba
U utorak stiže osvježenje, moguća i kiša

Danas i sutra u Bosni i Hercegovni se očekuju dnevne temperature između 33 i 41 stepena Celzijusa. Najtoplije će biti u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

U Sarajevu se očekuje najviše 38 stepeni, dok je u utorak moguća kiša.

Prema riječima dežurnog meteorologa Federalnog HMZ BIH Ibrahima Hadžismajlovića, dani ali i noći će narednih dana biti vreli.

"Tokom proteklih dana posebno toplo je bilo u Hercegovini, gdje smo imali tokom tropske noći. U narednim danima također očekujemo noći sa visokim temperaturama", rekao je Hadžismajlović u izjavi za agenciju Anadolija, naglasivši da se u noći s ponedjeljka na utorak očekuje prelazak fronte preko BiH, sto će uzrokovati povećanje oblačnosti, kao i mjestimičnu kišu i pljuskove u Bosni.

"Na istoku i sjeveroistoku zemlje očekujemo kišu u jutarnjim satima. Sa frontom dolazi i do pada temperetara od nekih pet do deset stepeni Celzijusa. Već od utorka očekujemo dnevne temperature od 26 do 35 stepeni. Sutra se u Sarajevu očekuje maksimalno 38, a već prekosutra oko 28. Što se tiče vremena od utorka, u jutarnjim satima moguća je kiša na istoku zemlje, ostatak sedmice suh stabilan i sunčan, uz nešto ugodnije temeperature", kazao je Hadžismajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak