U ulici Branilaca Sarajeva povremena obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
U ulici Branilaca Sarajeva povremena obustava saobraćaja

Jutros se na putevima u BiH saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno na dionicama prema jugu zemlje, pa se vozači savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Nešto kasnije očekuje se pojačanu frekvenciju vozila, posebno na GP Doljani, pa se vozači savjetuju da koriste alternativne prelaze Bijača ili Crveni Grm. Ukoliko putujete na Dubrovačku rivijeru, koristite granične prijelaze Čepikuće (kod Ravnog) i Ivanica (Trebinje-Dubrovnik).

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislav Grad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini. Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom trakom (na dužini od 3 km). 

RADOVI: 
KANTON SARAJEVO:
 
-Zbog realizacije programa 19. Sarajevo Film Festivala od danas do 24.08. dolazit će do povremene obustave saobraća u ulici Branilaca Sarajeva (ispred Narodnog pozorišta). 
-Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 
-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 
-Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Adema Buće, Nerkesijna i Kraljice Jelene. 
-Zbog radova na održavanju kanalizacione mreže u vremenu od 23 do 06 sati, usporeno je saobraćanje u ulicama:Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića i Gradačačka, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-1.8 
Šićki Brod-Živinice, u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-5 
Bistrik-Lapišnica, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
Jezero-Jajce- u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-5.1 
Kaonik-Bilalovac- zbog sanacionih radova, za sve kategorije vozila saobraćaj se povremeno odvija jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 
Kiseljak-u toku je izgradnja kružnog toka, na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje postavljene signalizacije. 
M-6 
Grude-Ljubuški-u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-6.1 
U Livnu, zbog sanacije mosta preko rijeke Bistrice saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 
M-14.2 
Bosansko Grahovo-Strmica- u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-16 
Bugojno-Kupres - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, u toku je izgradnja mosta, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom. 
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 
M-17 
Lašva-Zenica- zbog radova na rušenju potputnjaka u Drivuši saobraća se obilaznicom uz magistralni put. 
M-18 
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
Kladanj-Đurđevik, u dužini od 20 km izvode se sanacioni radovi, od 07 do 17 sati u funkciji jedna saobraćajna traka. 
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. 
M-20 
Trebinje-Bileća- u toku su sanacioni radovi, zbog čega svakim danom (osim nedjelje) od 07 do 19 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

REGIONALNI PUTEVI: 
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo. 
R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču) zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak