U toku su nominacije za nagradu Dobro: Recite hvala osobama i kompanijama koje to zaslužuju

Radiosarajevo.ba
U toku su nominacije za nagradu Dobro: Recite hvala osobama i kompanijama koje to zaslužuju

U vremenima kada većina gleda samo sopstvene interese ne obazirući se na druge, impresioniraju dobra djela koja pojedinci ili grupe ljudi čine prema onima u nevolji. U zemlji u kojoj se krše ljudska prava i ima sve veći broj siromašnih i nemoćnih, u godini u kojoj su nas pogodile prirodne nepogode i nesreće, područja na kojima možemo iskazati svoju dobrotu ima mnogo.   

Fondacija Mozaik objavila je poziv za nominacije za nagradu Dobro za filantropa godine. Vrijeme da kažemo hvala svim pojedincima, poduzećima ili kompanijama čija dobrota prevazilazi okvire poslovanja i radnih zadataka. 

Ovogodišnja nagrada želi promovirati dobrotu s fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja, ali i primjere dobre prakse koji kao posljedicu imaju razvoj filantropije u našoj zemlji. 

Vjerujući da će građani i građanke naše zemlje najbolje prepoznati dobre primjere u svojim zajednicama, pozivaju se da izvrše nominaciju preuzimajući formular na www.dobro.mozaik.ba.

Cilj kampanje jeste da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utječući tako na poboljšanje kvaliteta života bh. društva

Nagrada Dobro za filantropiju predstavlja nastavak nagrade Dobro za društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini, koju je Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom MaŠta organizirala prethodnih godina, a koja se osim filantropije fokusirala i na druge aspekte društveno odgovornog poslovanja. 

Fondacija Mozaik svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno DOBRO u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali su mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga u 2014. godini žele staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja. 

Fondacija Mozaik ovu nagradu dodjeljuje u okviru projekta „SIGN za održivost“ koji finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak