U toku natkrivanje terena za mali fudbal na Bentbaši

Radiosarajevo.ba
U toku natkrivanje terena za mali fudbal na Bentbaši

Na Bentbaši je u toku gradnja jednog otvorenog i jednog natkrivenog sportskog terena za mali fudbal s umjetnom travom.

Jedan teren će biti ispod montažnog balona, tako da će se moći koristiti u svim vremenskim prilikama, dok će drugi biti otvoren i pogodan za korištenje tokom ljetnih mjeseci.

Općina Stari Grad je prije nekoliko mjeseci privatnom investitoru izdala dozvolu u periodu od dvije godine za privremeno korištenje prostora nekadašnjeg terena za odbojku na Bentbaši koji je bio u zapuštenom stanju.

Trenutno se postavlja metalna konstrukcija za natkriveni sportski teren. Do sada je postavljeno oko 70 posto metalne konstrukcije koja se trenutno učvršćava radi stabilnosti, prije nego što bude postavljena kompletna. Na metalnu konstrukciju potom će biti postavljena tenda.

Sarajlije će nove sportske terene na Bentbaši moći koristiti od sredine avgusta.

Prema riječima investitora Amera Biče, tek na kraju svih radova i kada sva mehanizacija bude uklonjena s terena pristupit će se postavljanju trave. Nestabilno vrijeme i česte kišne padavine ometaju radove, tako da je rok za završetak prolongiran.

Investitor je preuzeo obavezu da izvrši popravku i sanaciju postojećih tribina koje će također biti vraćene u funkciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak