U toku je preseljenje iz starog u novo porodilište

Radiosarajevo.ba
U toku je preseljenje iz starog u novo porodilište
Foto: radiosarajevo.ba

U toku je preseljenje iz stare Klinike za ginekologiju i akušerstvo u novu. Tim povodom kontaktirali smo glasnogovornicu KCUS-a Biljanu Jandrić, koja nam se javila ispred stare Klinike za ginekologiju i akušerstvo koju upravo napuštaju trudnice i male bebe.

Kako kaže Jandrić, posebno će ići bebe koje su u inkubatoru, a tu je i žena koja se trenutno porađa u sali.

"Mislim da će to biti posljednja trudnica u staroj klinici. Ona će u večernjim satima biti prebačena u novu kliniku. Dio osoblja i pacijenata je već preseljen, a iskreno se nadamo da će preseljenje teći dobro kao i do sada", rekla je Jandrić za RadioSarajevo.


Faris Gavrankapetanović (foto:Denis Ruvić,radiosarajevo.ba)

Danas je održana i pres konferencija na kojoj je Faris Gavrankapetanović generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, rekao da je preseljenje porodilja obavljeno u jutranjim satima:"Sve porodilje su prebačene u novu zgradu, i tu će čekati svoj termin za porod. Prvu pridošlicu u novoj zgradi možemo očekivati u večernjim satima".

Svečano otvorenje porodilišta bit će sutra u 10:45h. "Nadamo se da će ono za naše pacijente biti puno bolje i komfornije, kao i za osoblje. Tu su tri nove operacione sale sa opremom, sala za endoskopsku hirurgiju - što je novina i u svijetu te liftovi koje nismo imali u staroj zgradi, pa smo pacijente morali nosati po spratovima. Trenutno smo u jeku preseljenja", rekla je Jandrić za RadioSarajevo.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak