U subotu u BiH oblačno i nestabilno vrijeme

Radiosarajevo.ba
U subotu u BiH oblačno i nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini će u subotu biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. 

Sredinom dana i poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 stepeni, na jugu Hercegovine od 18 do 23. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen, na jugu Hercegovine do 34.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka oko 17 stepeni, a najviša dnevna oko 29. 

Danas je u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina u istočnim i središnjim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 24, Kupres 26, Bihać i Neum 27, Gradačac, Sarajevo i Srebrenica 28, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 29, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj i Zvornik 30, Trebinje 31, Stolac 33, Zenica i Čapljina 34 i Mostar 35 stepeni.

U subotu će u većem dijelu Bosne i Hercegovine intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati visoke vrijednosti (UV indeksa od 6-8), a na jugu zemlje vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak