U sljedećih nekoliko dana - nigdje bez kišobrana

Radiosarajevo.ba
U sljedećih nekoliko dana - nigdje bez kišobrana


U Bosni i Hercegovini će u subotu biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, mjestimično uz malo kiše prijepodne. 

Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi, a više padavina u cijeloj zemlji u noći na nedjelju. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 5 i 10 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, mogući su kratkotrajni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 8 °C, a najviša dnevna oko 16 °C. 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. U Krajini je registrirana i grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 3 °C, Kupres 10, Bihać i Ivan-sedlo 12, Sokolac 15, Bugojno, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Stolac 16, Drvar, Gradačac, Sanski Most, Trebinje i Tuzla 17, Banja Luka, Bijeljina, Mostar i Zvornik 18, Doboj i Prijedor 19, Goražde i Zenica 20 i Neum 21 °C. 

U nedjelju, 26.05.2013. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 °C.

U ponedjeljak, 27.05.2013, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 °C. 

U subotu, nedjelju i ponedeljak očekuju se vrijednosti UV indeksa visoke (5-7) u većem dijelu Bosne i Hercegovine. A na jugoistoku i jugozapadu Bosne i hercegovine očekuju se umjerene vrijednosti UV indeksa (3-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak