U Sarajevu sve spremno za doček Nove godine

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu sve spremno za doček Nove godine

Pripreme za večerašnji javni doček Nove 2013. godine u glavnom gradu BiH koji će biti organiziran na Trgu djece Sarajeva uz bogat muzički program, privode se kraju, potvrdio je za Agenciju FENA Benjamin Isović, savjetnik za kulturu gradonačelnika Sarajeva.

''U toku su tonske probe, a sve će biti spremo do 18 sati'', kazao je Isović i pozvao građane i turiste da dođu na plato BBI Centra. 

Manifestacija počinje u 20 sati, otvaraju je DJ- evi, a posjetioce će zabavljati bh. grupe The Blavors, Atentat, Skroz, Zoster. Poslije vatrometa koji će označiti početak Nove 2013. godine nastupit će grupa Regina.

Program dočeka Nove godine direktno će prenositi BHT 1 a ostala dva emitera će preuzeti prijenos.

Manifestaciju organiziraju Grad Sarajevo u suradnji s BHRT- om i kompanijom 'Tropik', a finansijski su je podržali i Kanton Sarajevo, Turistička zajednica KS-a i sve sarajevske općine, u projekt je uloženo oko 150. 000 KM

Prošle 2012. godine na javnom dočeku bilo je više od 15.000 posjetilaca, a ove godine zbog bogatijeg programa i bolje organizacije se očekuje još veći broj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak